Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

З’ЯВИЛАСЯ МОЖЛИВІСТЬ ОФОРМЛЕННЯ ПЕНСІЇ ЗА ДОПОМОГОЮ ДІЯ.ПІДПИСУ

Дата: 03.04.2023 08:31
Кількість переглядів: 104

З’ЯВИЛАСЯ МОЖЛИВІСТЬ ОФОРМЛЕННЯ ПЕНСІЇ ЗА ДОПОМОГОЮ ДІЯ.ПІДПИСУ

У сфері діяльності Пенсійного фонду України, незважаючи на війну, продовжується цифрова трансформація адміністративних процесів та інформаційна інтеграція. Черговим кроком на цьому шляху стала можливість оформлення пенсії за допомогою Дія.Підпису.

Що таке «Дія.Підпис»? Це кваліфікований електронний підпис, який можна використовувати для підписання документів, оформлення послуг у мобільному застосунку та на порталі Дія, а також для авторизації в застосунках і на сайтах партнерів Дії.

Скористатися новою функцією зможуть люди, які бажають дистанційно подати заяву на призначення пенсії через особистий кабінет вебпорталу Пенсійного фонду України, але не мають можливості отримати КЕП.

Для цього потрібно бути зареєстрованим користувачем мобільного застосунку Дія, активувати Дія.Підпис та підготувати сканкопії необхідних документів.

Як скористатися новим сервісом? Необхідно зайти на вебпортал електронних послуг Фонду (https://portal.pfu.gov.ua) та вибрати вкладку “Заява про призначення пенсії“. Ознайомившись з інформацію, яка з’явиться на екрані, перейти за посиланням “Вхід“. Потім за допомогою  Дія.Підпису увійти до особистого кабінету користувача, після чого виконати такі кроки:

1. У розділі “Щодо пенсійного забезпечення” натиснути вкладку “Заява на призначення пенсії”. Дати згоду на дистанційне інформування, обравши спосіб отримання повідомлень щодо опрацювання заяви. Натиснути “Продовжити” та обрати вид пенсії, наприклад, “Пенсія за віком”.

2. Для заповнення атрибутів звернення дати відповіді на питання анкети та надати згоду на передачу і обробку персональних даних (позначка).

3. Прикріпити сканкопії документів, підготовлених згідно з вимогами щодо сканованих копій, за наведеним перед формуванням заяви переліком. 

У результаті на екрані з’явиться повна форма заяви про призначення пенсії, яку у разі потреби можна відредагувати.

Остаточним завершенням всіх операцій стане підписання заяви  за допомогою Дія.Підпису та відправка на опрацювання до Пенсійного фонду натисканням кнопки “Підписати та відправити до ПФУ“.

За результатами опрацювання заявник отримає інформацію про стан обробки заяви та рішення щодо призначення пенсії.

Головне управління Пенсійного фонду

України в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора