Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

Кирило Тимошенко: «Полтавську область можна ставити в приклад щодо поширення вакцинації і не потрапляння в «червону зону»

Дата: 01.11.2021 14:18
Кількість переглядів: 437

Фото без описуФото без описуФото без описуЗаступник керівника Офісу Глави держави Кирило Тимошенко на засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України 29 жовтня назвав Полтавську область лідером із вакцинації в країні.

«Досвід Полтавщини з організації вакцинації треба наслідувати іншим регіонам. Це приклад того, як вакцинація допомагає не зайти області до «червоної» зони, – розповів Кирило Тимошенко. – Я сам там був і бачив ці черги в центрах вакцинації, бо це єдиний дієвий метод боротьби з Ковідом».

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов розповів на конгресі, що вакцинація на Полтавщині максимально проста й доступна. 

Працює 13 центрів щеплення, 112 постійних пунктів, 80 тимчасових, 69 мобільних бригад. Вони виїжджають на підприємства та в організовані колективи.

«В області щеплено 767 055 осіб. Кількість населення в регіоні 1 млн 360 тисяч осіб. Якщо із них виокремити 150 тисяч дітей та 100 тисяч осіб, які фактично не проживають в регіоні, то щепленням хоча б однією дозою охоплено близько 50% дорослих жителів», – розповів Олег Синєгубов. 

За його словами, до роботи центрів долучені інтерни з медичного університету.

«Ми відразу заявили, що інтерни і студенти-старшокурсники не допускаються до практики в лікарнях, якщо вони не будуть вакциновані. Тому вони отримали вакцину разом із працівниками закладів освіти. Наразі переходимо до вакцинації студентів другого і першого курсів, тому що дистанційна форма навчання для студентів медичних вишів фактично не можлива, – додав Олег Синєгубов. – Вакцина перестає саме себе "продавати", і ми маємо донести до кожного інформацію про важливість щеплення. У 8 громадах області ми запровадили досвід роботи спільного проєкту громадської організації «Батьки за вакцинацію» та ВООЗ в межах партнерства з ЄС. На території Миргородського району волонтери обійшли кожну домівку кількох громад і роз’яснили жителям плюси вакцинації. Як результат – 78% жителів цих громад було вакциновано».

Завдяки вжитим заходам, зазначає очільник Полтавщини, Миргородський район є показовим із вакцинації. Там щеплено від коронавірусу близько 45% жителів, у цьому районі області найменше госпіталізованих хворих. "Люди бачать, що вакцина працює. Відсоток виявлення інфекції у вакцинованих на Полтавщині невисокий – лише 3%", резюмує голова ОДА.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора