Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

«Чистий мозок» — дайджест спростувань медичних міфів від МОЗ спілтно з Stopfake №6

Дата: 27.10.2021 10:34
Кількість переглядів: 359

Фото без опису

МІФ №1: Ймовірність смерті дітей від вакцини втричі вища, ніж від COVID-19

Поширюєтьсяінформація, щоймовірністьсмертідітейвідвакцини у три рази вища, ніжвід COVID-19, якийнібитодужерідкозустрічається у дітей. В якостідоказукористувачіпосилаються на даніІнституту Пауля Ерліха в Німеччині. Такожавторипублікаційстверджують, щоінформація про серйозніпобічніефектипіслявакцинаціївід COVID-19 замовчується.

ФАКТ: Дані Інституту Пауля Ерліха в Німеччині, на які посилаються авторипублікацій, не підтверджуютьцюфейковузаяву. У звітіІнститутуйдеться про три летальнівипадкисередвіковоїгрупи 12-17 років. У всіхтрьохвипадкахсмертей причинно-наслідковийзв’язокізвакцинацією на цей момент не було встановлено. Натомість станом на 20 жовтня 2021 року в Німеччинізареєстровано 28 летальнихвипадків, спричинених COVID-19 у віковійгрупівід 0 до 19 років.

Більшеінформації тут: ??https://bit.ly/3me7YXw

МІФ №2: Середвакцинованихвід COVID-19 – масовівипадки раку

Дезінформаторипоширюютьвисловлюванняамериканського патологоанатома РайанаКоула про те, щосередвакцинованихвід коронавірусу спостерігаєтьсядвадцятикратнезбільшеннявипадківзахворювання на рак. Причина цьогонібитокриється в клітинах, щомаютьназву Т-хелпери і Т-кілери. Першівідповідають за координаціюіншихклітинімунноїсистеми, другі – знищуютьвіруси.

ФАКТ: На запит StopFakeіноземніексперти з організаціїHealthDeskпідкреслили – немаєніякихдоказів того, щосередвакцинованихпроти COVID-19 реєструютьсявипадкизахворювання на рак. Дослідженняпоказують, що вакцина від COVID-19 навпакистимулює, а не пригнічуєклітини Т-кілери. Самевониякраз і запобігаютьрозвиткузахворювань. Також, з огляду на природу онкологічниххвороб, якірозвиваютьсяпротягомдекількохроків, неможливостверджувати про зв’язокнещодавньоївакцинації з виникненням раку.

Більшеінформації тут: https://bit.ly/2YSR0W7

МІФ №3: ЧервонийХрестзбирає в школах Україниданідітей з метою трансплантаціїорганів

Українськідезінформаторипоширюютьрозповіді про те, щопредставникиДанського Червоного Хрестазбирали у львівськійшколі №91 персональнімедичніданіучнів. Нібитоце - дані про хворобидітей та їхніздоровіоргани, якіпередаютьсявДанію.

ФАКТ: ??УТовариствіЧервоногоХрестаУкраїнизаявили, щоїхніволонтериніколи не проводили збірданих про стан здоров’ядітей. ТакожаніЧервонийХрест в Україні, аніпартнерськіорганізації, включно з ДанськимЧервонимХрестом, не маютьстосунку до трансплантаціїорганів.

Більше про цейміф тут: https://bit.ly/3Egvj1c

МІФ №4: Сода і часниклікуютьсерйозніреспіраторнізахворювання

У розпалосенікористувачізнову почали поширюватиповідомлення, щоінгаляції на основісоди і часникуздатнівилікуватинавітьзадавненіреспіраторнізахворювання на кшталтхронічногобронхіту, емфіземилегень, пневмонії, а такожангіну. Авторипублікаційпропонуютьхворимкількаразів на день дихати парами соди і часнику. Цейзасібнібитодопоможенавіть при найважчомуперебігуреспіраторних хвороб із температурою більше 40 градусів.

?? ФАКТ: Інгаляції на основісоди та часнику є неефективним і небезпечним методом для лікуванняреспіраторнихзахворювань. Вживаннясодивпливає на зміну РН організму і заважаєпроцесурегенераціїпошкодженихклітин, а пари часникуможутьвикликативажкуалергічнуреакцію. Такожподібніінгаляціїможуть стати причиною спазму бронхів, опікуслизовоїоболонкиротовоїпорожнини та навітьрозвиткуускладнень у вигляді синуситу абоангіни.

Більше у спростуванні: https://bit.ly/2XKsHZI

МІФ №5: В Українітермінововпроваджуютьлокдаун

У соцмережахтриваютьманіпуляції на тему введеннялокдауну на тліпогіршенняситуаціїіззахворюваністю на COVID-19 в країні. Щоднякористувачіпоширюютьфейковідописи про те, щозапроваджуютьсяпосиленікарантинніобмеження, змінюєтьсялише дата, з якої «вводиться» локдаун, а також список регіонів, на якінібитопоширюютьсяобмеження.

ФАКТ: Станом на 25 жовтня 2021 року в Україні не вводили жорсткихкарантиннихобмежень в усіх областях. У червонійзоніепіднебезпекиперебуваютьвісім областей – Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Рівненська, Сумська, Одеська та Херсонська. Уряд не плануєзапроваджуватиповнийлокдаун і закликаємасововакцинуватисяпроти COVID-19.

Більше у спростуванні: ??https://bit.ly/2ZmEaQ9

#чистий_мозок

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора