Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

«Полтавщина – лідер із вакцинації в Україні» – Кирило Тимошенко

Дата: 25.10.2021 08:46
Кількість переглядів: 237

Фото без описуФото без описуІз початку вакцинальної кампанії на Полтавщині щеплення отримали майже 400 тисяч людей, із яких 315 – повністю.

Як відбувається процес вакцинації в Полтаві, ознайомилися заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, заступник голови МОЗ – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін та голова облдержадміністрації Олег Синєгубов. Вони оглянули найбільший центр вакцинації проти COVID-19, який розміщений у ТРЦ «Київ».

«Хотілося б навести приклад саме Полтавщини, адже вже кілька місяців область – лідер із вакцинації в Україні. Саме це допомагає регіону залишатися в «жовтій» зоні, тоді як є області в Україні, які вже перейшли до «червоної». Сподіваюся, приклад Полтавщини дасть розуміння нашим жителям, що треба робити щеплення. Саме вакцинаціядопомагає у боротьбі з пандемією», – сказав Кирило Тимошенко.

Ігор Кузін відзначивефективну та злагоджену роботу з вакцинації на Полтавщині.

«Центривакцинації на Полтавщині – приклад ефективноїорганізаціїроботи. Вона такожполягає і в дотриманні правил інфекційного контролю. Цей центр (у ТРЦ "Київ" з ред.) дастьзмогуробитивеликукількістьщепленьпротягом дня, – сказав ІгорКузін. – Також на Полтавщиніреалізуютьбагатопілотних проєктів. Один з них – залучення до вакцинаціїсільськогонаселення. Цюініціативуплануємовпроваджувати в інших областях України».

Олег Синєгубов наголосив, що Полтавщина за добузробиларекорднукількістьщеплень – 10 тисяч.

«У тих районах, де вакцинувалисянайбільше людей, найменшевиявленохворих. За добуробимопонад 2000 ПЛР-тестувань, тоді як на початку 2020 року в області проводили лише 115 таких досліджень, – сказав Олег Синєгубов. – Вкотрезвертаюся до жителівПолтавщини: вакцинуватися треба. Цеєдиний на сьогоднідієвийспосібзапобігтипоширенню COVID-19. Нині Полтавщина – у «жовтій» зоні. Маємозробити все, щоб ми не опускалисянижче».

Загалом у Полтавськійобласті без вихіднихпрацюють 69 мобільних бригад ізвакцинації, 112 пунктівщеплень, 13 центріввакцинації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора