Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

Одна з вакцин проти COVID-19, які використовує Україна, – Comirnaty від Pfizer-BioNTech.

Дата: 21.10.2021 11:16
Кількість переглядів: 321

Фото без описуЦе інноваційна вакцина на платформ імРНК, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer.

Ефективність вакцини Comirnaty проти так званого “дикого” варіанту вірусу SARS-CoV-2, який вперше виявили в Вухані, становить 95%. Джерело: https://bit.ly/Comirnaty_wild

Вакцина ефективнозахищає і відіншихмутованихштамів коронавірусу. Так, за результатами британськогодослідження, опублікованими в авторитетному науковомувиданні “TheNewEnglandJournalofMedicine” у серпні 2021 року, вакцина Comirnatyмаєефективність 93,7% проти симптоматичного захворювання, викликаногоштамом “Альфа”, та 88% для штаму “Дельта”. Джерело: https://bit.ly/vaccines_Delta

На середину жовтняУкраїнаотримала 7,4 млн доз вакциниComirnaty і вжепонад 3,2 млн українціввакцинувались нею. Вакцина доступна у центрах масовоївакцинації та пунктах щеплень.

Не зволікайте, запишіться на щеплення та захистіть себе та близькихвід COVID-19. Оберітьнайближчий пункт щепленьчи центр масовоївакцинації на https://list.covid19.gov.ua/або за телефоном 0 800 60 20 19.

Відповіді на частізапитання про вакцинацію, рекомендації читайте тут: https://vaccination.covid19.gov.ua/faq


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора