Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

З 21 жовтня набувають чинності нові правила міжрегіональних перевезень.

Дата: 20.10.2021 09:43
Кількість переглядів: 335

Фото без описуМіністерство охорони здоров’я зібрало найчастіші питання щодо нових змін, з якими звертаються українці та відповідає на них.

Чи можутьті, хтоперехворіввикористати в транспорті COVID-сертифікат про одужання?

COVID-сертифікат на підставіодужанняпередбачений в додатку “Дія” та наразіперебуває на етапі тестування. Коли він стане доступним для користувачів “Дії”, тодійогоможна буде використовувати для того, щобскористатисьгромадським транспортом дляпоїздокміжрегіонами. Діятитакий COVID-сертифікат буде 180 днів.

Чи можнаотриматипаперовудовідку про перенесенухворобу?

Отриманняпаперовоїдовідкинаразі не передбачено. Громадянизможутьвикористатитакий COVID-сертифікат в “Дії”, коли він стане доступним.

Чи можна показати сертифікат в Дії?

Так, для поїздок між областями можнапоказатицифровийсертифікат в додатку “Дія”. Підходить як “жовтий” внутрішній COVID-сертифікат (про отриманняпершоїдози), так і “зелений” внутрішній COVID-сертифікат (про отриманняповного курсу вакцинації).

Якщо я маю протипоказання до щеплення, чиможу я показуватитакудовідку для міжрегіональнихпоїздок?

Наразі не існуєзатвердженоїформидовідки про протипокази до вакцинаціїпроти COVID-19.

Водночас, наголошуємо, щоосіб, якідійсномаютьабсолютніпротипоказання до щеплення в Україніменше 1%. Йдетьсяпро тяжкуалергічнуреакцію на першу дозу вакцини (анафілактичний шок) абогіперчутливість до одного з компонентіввакцини.

Постанова №1236 не передбачає,щогромадяниможутьпред’являтипід час міжрегіональнихпоїздок документ про протипокази до вакцинації.

Наразігромадяниможутьзробити ПЛР-тест абоекспрес-тест на COVID-19 та використатийогоупоїздкахміжрегіонами.

Де можнавзятидовідку про отриманняпершоїдозивакцини?

Паперовудовідку про отриманняпершоїдозивакцинипроти COVID-19 можевидатилікар, який проводив щеплення. Йдеться про форму 063-О. Їїтакожможнавикористатидляпоїздокміжрегіональним транспортом.

Якщо у вас залишилисьщепитання, пишіть в коментарях — будемораді на них відповісти.

#COVID19#вакцинація

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора