Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

Пришвидшення вакцинації та боротьбу з підробкою ПЛР-тестів і сертифікатів про щеплення проти COVID-19 обговорили на нараді у Президента

Дата: 19.10.2021 09:02
Кількість переглядів: 293

Фото без описуЗростання захворюваності на коронавірусну хворобу в Україні, пришвидшення процессу вакцинації та боротьбу з підробкою ПЛР-тестів і сертифікатів про щеплення обговорили учасники селекторної наради з питань протидії пандемії COVID-19, що відбулася під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, щоминулоготижнявідбулося два засіданняДержавноїкомісії з питань ТЕБ і НС. З 15 жовтнязапроваджено «червоний» рівеньепідемічноїнебезпеки в Херсонськійобласті. Також до «червоної» зони з 18 жовтняперейшлиДонецька, Дніпропетровська, Запорізька та Одеськаобласті.

На нараді нагадали, що з 21 жовтнябудутьзапровадженінові правила для міжобласного транспортного сполучення – ним зможутькористуватисялише особи, якімають COVID-сертифікатиабоактуальнінегативні ПЛР-тести.

За словами Дениса Шмигаля, загалом в Українінаразізроблено 14,5 млнщеплень. Вакциновано 8 млносіб, з них 6,5 млн отрималидвідози. Темпивакцинаціїп’ятьтижнівпоспільзберігаються на рівні 750-760 тисяч. За минулийтижденьзроблено 762 тисячіщеплень.

Міністрохорониздоров’яВіктор Ляшко зазначив, що 95% госпіталізованих з COVID-19 є невакцинованими.

Під час нарадиочільник уряду доручивкерівнику МОЗ невідкладнооновити та затвердитиграфікщеплень для кожноїобласті. Очільники ОДА мають подати графіки до пунктів, затвердити та проконтролюватиїхнєдотримання.

Зісвого боку Президент ВолодимирЗеленськийдоручивретельновідстежуватиситуацію з роботоюцентріввакцинації в регіонахпротягомтижня, особливо у вихідні.

«Цілкомзрозуміло, що людям зручнішезробитищеплення в суботу і неділю. Завдання МОЗ і місцевихвлад – забезпечититакуможливість», – зазначив Глава держави.

ВолодимирЗеленськийтакожнаголосив на необхідностіпришвидшеннятемпіввакцинації. Окремовінакцентував на необхідності комплексного підходу до інформаційноїкампаніїсередукраїнцівщодоважливостіщеплень.

КерівництвоНаціональноїполіції та СлужбибезпекиУкраїнидоповіло про боротьбу з підробкою ПЛР-тестів і COVID-сертифікатів. Порушників, середяких є лікарі, представникилабораторій і посередники, уже притягають до відповідальності.

Офіційнеінтернет-представництво Президента України 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора