Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

Ознаки легкого перебігу COVID-19

Дата: 11.10.2021 10:04
Кількість переглядів: 410

Фото без описуХворі на COVID-19 можутьпо-різному переносити захворювання. Це залежить від ряду чинників та передбачити заздалегідь неможливо.

Мінімізуватиризик тяжкого перебігу та смертівнаслідок коронавірусної хвороби, зокрема й віднебезпечнихштамів, допомагаєвакцинація. Щопідтверджує ряд дослідженьhttps://bit.ly/3kYest6, https://bit.ly/2Y6id6K, https://bit.ly/3l5TLeS.

Як характеризується легкий перебігзахворювання:

Невисокоюгарячкою (до 38° C), яка піддаєтьсякорекції

Нежиттю та/абозакладеністю носа

Головнимболем

Болем у горлі

Міалгією (болем у м’язах)

Кашлем без ознакдихальноїнедостатності (таких як утрудненедихання, збільшеннячастотидихальнихрухів, кровохаркання)

Шлунково-кишковимипроявами (нудота, блювання, діарея) без ознакзневоднення

Відсутністюзмінпсихічного стану (порушеннясвідомості, млявість)

Спотворенням нюху (дизосмія), смаку (дизгевзія) та/абовтратою нюху (аносмія), смаку (авгезія)

Водночас, цейперелік не є вичерпним, оскільки COVID-19 мутує, а тому перелікознакможезмінюватись. Через цепотрібноробити тест при будь-якихознакахгостроїреспіраторноїінфекції. Цедопоможе точно визначити: хворієтеви на коронавірусну хворобу чи у вас звичайназастуда.

Направлення на безкоштовнетестуваннязобов’язанийвидатисімейнийлікар. У випадку, якщо у вас немаєсімейноголікаря, абовін з якихось причин не надавнаправлення на тестування, телефонуйте на гарячулінію 0 800 60 20 19.

Важливо, що симптоматика легкого перебігузахворювання не означає,що стан пацієнта не буде погіршуватись.

Тому необхідноконсультуватисьізсімейнимлікарем та, у разіпогіршеннясамопочуття, терміновойому про цеповідомляти. У екстренихвипадкахнеобхіднотелефонувати на 103 для викликумедичноїбригади. Більше про те, у якихвипадкахможезнадобитисьгоспіталізаціяможнапрочитати за посиланнямhttps://bit.ly/3ovlaJ7.

Основним способом зменшитиризиксмерті та тяжкого перебігу коронавірусної хвороби є вакцинація. Для того, щоботриматищепленнянеобхідно обрати найближчий пункт вакцинації та зручний час https://list.covid19.gov.ua/.

#COVID19#вакцинація

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора