Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

Українці, щеплені за змішаною схемою, можуть згенерувати COVID-сертифікат у Дії Усі українці, щеплені від COVID-19, на підтвердження цього можуть згенерувати цифровий COVID-сертифікат.

Дата: 01.10.2021 08:49
Кількість переглядів: 278

Українці, щеплені за змішаною схемою, можуть згенерувати COVID-сертифікат у Дії

Усі українці, щеплені від COVID-19, на підтвердження цього можуть згенерувати цифровий COVID-сертифікат.

Це також стосується і людей, яківакцинувались за змішаною схемою, що дозволена в Україні. Наприклад, одна доза вакцинибулаModerna, інша – Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Також дозволено комбінувативакциниAstraZeneca на першу дозу та будь-яку мРНК-вакцину (Comirnaty/Pfizer-BioNTechабоModerna) на другу.

Існуєдекількавидів COVID-сертифікатів.

“Зелений” COVID-сертифікатсвідчить про повнувакцинацію. Його можнаотримати у цифровому форматі у застосункуабо на порталі “Дія” післящеплення другою дозою дводознихантиковідних вакцин або на 14-й день післящепленняоднодозною вакциною (наприкладJohnson&Johnson). Автоматично генеруються два документи: для зовнішнього та для внутрішньоговикористання. Документ, згенерований на сайті, можнанадавати як в цифровомуформаті, так і роздрукувати на звичайномупапері. “Зелений” сертифікатдійсний 365 днів.

Українці, які отримали одну дозу дводозноїантиковідноївакцини, можутьзгенерувативнутрішній “жовтий” СOVID-сертифікат на сайтіабо в застосунку “Дія”. Документ, згенерований на сайті, можнавикористовувати як у цифровомуформаті, так і роздрукувати на звичайномупапері. “Жовтий” сертифікатдіятиме 120 днів.

Українці, якіпройшлиповний курс вакцинаціївід COVID-19, також можутьотримати в сімейноголікаряпаперовеМіжнароднесвідоцтво про вакцинаціюпіслящеплення другою дозою дводознихантиковідних вакцин або на 14-й день післящепленняоднодозною вакциною. Такесвідоцтводійсне 365 днів.

Зміжнародним COVID-сертифікатомможнавільноподорожувати до щонайменше 43-х країн, що увійшли до Довірчоїмережі е-здоров'я ЄС. Список учасниківрозширюєтьсящомісяця, його можнаперевірити за посиланням – https://bit.ly/3unBOva

ПаперовеМіжнароднесвідоцтво про вакцинацію має діяти у всіхкраїнах, що з 2005 року зобов'язалисьдотримуватись "Міжнародних медико-санітарних правил" Всесвітньої організації охорониздоров’я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора