Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

Українці, щеплені за змішаною схемою, можуть згенерувати COVID-сертифікат у Дії Усі українці, щеплені від COVID-19, на підтвердження цього можуть згенерувати цифровий COVID-сертифікат.

Дата: 01.10.2021 08:49
Кількість переглядів: 317

Українці, щеплені за змішаною схемою, можуть згенерувати COVID-сертифікат у Дії

Усі українці, щеплені від COVID-19, на підтвердження цього можуть згенерувати цифровий COVID-сертифікат.

Це також стосується і людей, яківакцинувались за змішаною схемою, що дозволена в Україні. Наприклад, одна доза вакцинибулаModerna, інша – Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Також дозволено комбінувативакциниAstraZeneca на першу дозу та будь-яку мРНК-вакцину (Comirnaty/Pfizer-BioNTechабоModerna) на другу.

Існуєдекількавидів COVID-сертифікатів.

“Зелений” COVID-сертифікатсвідчить про повнувакцинацію. Його можнаотримати у цифровому форматі у застосункуабо на порталі “Дія” післящеплення другою дозою дводознихантиковідних вакцин або на 14-й день післящепленняоднодозною вакциною (наприкладJohnson&Johnson). Автоматично генеруються два документи: для зовнішнього та для внутрішньоговикористання. Документ, згенерований на сайті, можнанадавати як в цифровомуформаті, так і роздрукувати на звичайномупапері. “Зелений” сертифікатдійсний 365 днів.

Українці, які отримали одну дозу дводозноїантиковідноївакцини, можутьзгенерувативнутрішній “жовтий” СOVID-сертифікат на сайтіабо в застосунку “Дія”. Документ, згенерований на сайті, можнавикористовувати як у цифровомуформаті, так і роздрукувати на звичайномупапері. “Жовтий” сертифікатдіятиме 120 днів.

Українці, якіпройшлиповний курс вакцинаціївід COVID-19, також можутьотримати в сімейноголікаряпаперовеМіжнароднесвідоцтво про вакцинаціюпіслящеплення другою дозою дводознихантиковідних вакцин або на 14-й день післящепленняоднодозною вакциною. Такесвідоцтводійсне 365 днів.

Зміжнародним COVID-сертифікатомможнавільноподорожувати до щонайменше 43-х країн, що увійшли до Довірчоїмережі е-здоров'я ЄС. Список учасниківрозширюєтьсящомісяця, його можнаперевірити за посиланням – https://bit.ly/3unBOva

ПаперовеМіжнароднесвідоцтво про вакцинацію має діяти у всіхкраїнах, що з 2005 року зобов'язалисьдотримуватись "Міжнародних медико-санітарних правил" Всесвітньої організації охорониздоров’я.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь