Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

"Сьогодні COVID-19 стає “пандемією невакцинованих”", – повідомив Сергій Шкарлет

Дата: 23.09.2021 09:03
Кількість переглядів: 273

"Сьогодні COVID-19 стає “пандемією невакцинованих”", – повідомив Сергій Шкарлет

 

Із 23 вересняУкраїна переходить у «жовтий» рівеньепідемічноїнебезпекипоширення COVID-19. У зв'язку з цим Уряд оновивкарантинніумови, зокремащодороботизакладівосвіти. Про цеповідомивМіністросвіти і науки УкраїниСергійШкарлет.

«При “жовтому” рівнівідвідуваннязакладівосвітиздобувачамиосвіти буде  дозволено за умовинаявності не меншніж у 80% працівників закладу освіти одного з обов’язковихдокументів. Їхперелікопублікований тут bit.ly/2VWglwC. Якщо в закладіосвітименшніж 80% працівників, якімають один ізнеобхіднихдокументів, навчаннямаєпродовжуватися (!) з використаннямтехнологійдистанційногонавчання. Підкреслюю, освітнійпроцестриватиме в дистанційномуформаті», – наголосивМіністр. 

Відповідно до постанови Уряду №1236 від 9 грудня 2020 року (зізмінами)  bit.ly/2Y78No9 при «жовтому» рівніепідемічноїнебезпекизабороняється:

відвідуваннязакладівосвітиздобувачамиосвіти в разі, коли на самоізоляції через контакт ізпацієнтом з підтвердженимвипадком COVID-19 перебуваєбільшніж 50% здобувачівосвіти та персоналу закладу освіти;

проведення в закладах освітимасовихзаходів (вистав, свят, концертів) за участюздобувачівосвіти з більшніжоднієїгрупи (класу) та за присутностіглядачів (відвідувачів).

СергійШкарлеттакожрозповів про роботу дитячихсадочків, початковихкласів і спеціальнихшкіл.

«Неодноразовонаголошувавнатому, щовихованцідитсадків, учніпочатковоїшколи та спеціальнихзакладівосвітипотребуютьбезпосереднього контакту з педагогічнимипрацівниками. Тривала “дистанційка” для наймолодшихможепризвести до непоновлюванихвтрат у навчанні. Тому за моєюініціативою та за підтримки Уряду сьогоднібуливнесенівідповіднізміни до постанови КМУ», – повідомивМіністр.

Зокрема, йдеться про такізміни:

умоващодонаявності 80% вакцинованого персоналу НЕ поширюватиметься на закладидошкільноїосвіти, спеціальнізакладизагальноїсередньоїосвіти, 1-4 класизакладів ЗСО. Вони продовжуватимутьпрацювати в очномуформаті з дотриманнямпротиепідемічних норм; 

такий «виняток» діятиме при «жовтому» та «червоному» рівняхепіднебезпеки.

«Водночасукотрезвертаюся  до голів ОДА, директорівобласнихдепартаментівосвіти, керівниківусіхзакладівосвіти та кожногоосвітянинаокремо. Прошу свідомопоставитися до необхідностівакцинації, аджесьогодні COVID-19 стає “пандемієюневакцинованих”», – підкресливСергійШкарлет.

Міністрзвернувувагу на те, щозапроваджені Урядом обмежувальні заходи – це кроки до стримуваннятемпівпоширеннявірусу, до мінімізаціїризиківзахворюваностісереднаселення, до збереженняекономічноїстабільності в державі. «Але без нас із вами ці кроки не спрацюють. На сьогодніУкраїнаповністюзабезпечена вакциною, організованазручна та доступна інфраструктурароботипунктівщеплення. А тому залишилосялише кожному з нас зробитисвійвибір на користьздоров’я та безпекиоточення», – наголосивСергійШкарлет.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора