Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

Інноваційнілікипрямоїдії на коронавірусвже в регіонах

Дата: 22.09.2021 08:49
Кількість переглядів: 227

Доставлені в Українуінноваційніліки, а саме 20 тис.флаконівБамланівімабу (Bamlanivimab) та 40 тис. флаконівЕтесевімабу (Etesevimab) вжерозвезені в регіони. Про цеповідомив перший заступник міністраохорониздоров’яOleksandrKomarida.

«В червніробочаприйняларішеннящодоготовностівключити до протоколу лікуванняпрепаратиБамланівімаб та Етесевімаб у разіїхнаявності в Україні. Сьогоднілікивже в регіонах – відповіднооновлений протокол регулюватимеїхнєзастосування. Ми вдячніамериканським партнерам та логістам з благодійного фонду за передачу та розвезенняпрепаратів», - заявив ОлександрКомаріда.

Лікибулидоставлені в Україну 4 вересня за сприяння Посольства України в США як гуманітарнийвантаж, наданийамериканськоюблагодійноюорганізацієюDirectRelief. Останнідомовленостіщодоотриманняцієїдопомогибулиузгодженіпід час візиту Президента УкраїниВолодимираЗеленського та міністраохорониздоров’яВіктора Ляшка до США.

Також Наказом МОЗ від 20.09.2021 № 1979 оновлено протокол «Наданнямедичноїдопомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)», якимпередбаченоможливістьвикористаннялікарськихзасобівBamlanivimab та Etesevimab. Теперлікарі, якінадаютьдопомогухворим на COVID-19, матимутьчіткуінструкціющодо того, в якихсамевипадкахзахворювання і як правильно застосовуватицілікарськізасоби.

Механізмїхдіїполягає у блокуванніприкріпленнявірусу до мембраниклітини, щоунеможливлюєпотрапляння SARS-CoV-2 в клітинилюдини, щонейтралізуєдіювірусу та сприяєзапобіганнюрозвитку та лікуванню COVID-19. Діютьцілікибезпосередньо на вірус – препаратизв’язуютьсязіспайковимибілкамивірусу, запобігаючипроникненню у клітину та подальшомурозмноженню, прискорюютьодужанняхворих з коронавірусною хворобою і запобігаютьвиникненнюускладнень та потраплянню в лікарню.

Нагадаємо, що МОЗ такожвже закупив 2784 флаконів препарату Тоцилізумаб та 14 346 упаковок Ремдесевіру.

Також читайте на сайті: https://cutt.ly/gEgUk5r

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора