Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

98% госпіталізованихіз COVID-19 в Україні – невакциновані

Дата: 21.09.2021 16:30
Кількість переглядів: 204

98% госпіталізованихіз COVID-19 в Україні – невакциновані

 

За останні три місяці 98.1% госпіталізованихіз COVID-19 в Україні – невакциновані. Про цеповідомив заступник міністра – головнийдержавнийсанітарнийлікаркраїниІгорКузін. 

“За данимиЕлектронноїсистемиохорониздоров’явпродовжостанніх 3 місяцівмайжевсіхтопотрапляє в лікарню через важкийперебігабоускладненнявід COVID-19 в Україні – невакциновані.  Якщовихочетевберегти себе відважкогоперебігу, госпіталізації та смерті – зробітьщепленнявжесьогодні”, – заявив ІгорКузін. 

Він додав, що зараз йдестрімкепогіршенняепідситуації, кількістьновихвипадків COVID-19 за добузбільшилась в 2 рази за минулийтиждень: з 3,3 тис. за понеділок, 13 вересня, до понад 6 тис. за п’ятницю, 17 вересня. 

У зонінайвищогоризикуважкогоперебігу тасмертівід COVID-19 люди старші 60 років, люди ізсупутнімизахворюваннями, як-от цукровийдіабет, серцево-судинні, онкологічнізахворювання та ті, хтощоденноконтактує з великою кількістю людей, наприклад медики, освітяни, соцпрацівники, працівникидержавнихорганів. 

В Українідоступні три вакцини: AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac, ComirnatyвідPfizer. Кожна з цих вакцин ефективнозапобігає тяжкому перебігухвороби й рятуєжиття, але вонипрацюютьлишетоді, коли потрапляють до вашогоорганізму. Всього доступно 11 млн доз різних вакцин. МОЗ рекомендуєзаписуватись на щепленнявжесьогодні, щобвберегтисвоєжиття і здоров’я, а також–людей поруч.

Усього з початку кампанії з вакцинації проведено 11 456 848  щеплень. Вакциновано 6 304 016 осіб, з них отримали першу дозу – 6 304 014 людей, завершили вакцинацію (отрималидвідози) – 5 152 834 особи (із них 2 людиниотримали першу дозу за кордоном).  

Перелікцентрівмасовоївакцинації та пунктівщепленьшукайте за посиланням: list.covid19.gov.ua. Більшеінформації про вакцинаціюпроти COVID-19 на vaccination.covid19.gov.ua.

 

За матеріаламикомунікаційного центру вакцинаціївід COVID -19 прицентрігромадськогоздоров'я


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора