Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

День Незалежності України – це не лише державне свято. 24 серпня – не тільки дата створення нашої держави в сучасному вигляді, її день народження

Дата: 16.08.2021 14:36
Кількість переглядів: 453

День Незалежності України – це не лише державне свято. 24 серпня – не тільки дата створення нашої держави в сучасному вигляді, її день народження.

Незалежність потрібно повсякчас – щодня, щогодини, щохвилини відстоювати, підтримувати і захищати: словом, ділом, зброєю…

З перших днів подій на сході України у Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського проводиться збір інформації про полтавців – учасників АТО/ООС. Формуються бази даних, картотеки, наукові довідки, проводиться збір експонатів, а також виготовлені інформаційні банери «Загинули захищаючи територіальну цілісність та незалежність України». На них представлена інформація про 213 наших земляків, які загинули з 2014 р. по липень 2021 року. Вони розроблені за хронологічним принципом та за датою загибелі воїна.

Банери є частиною оформлення патріотичних заходів, які відбуваються в музеї, інших культурно-освітніх закладах міста та під час обласних урочистостей. Головна їх мета – збереження пам’яті про загиблих земляків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора