Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

В Україніпродовжуєтьсящепленнявід COVID-19 американською вакциною Moderna, 2 млн доз якої ми отрималивід уряду США в межах глобальноїініціативи COVAX

Дата: 02.08.2021 14:01
Кількість переглядів: 307

В Україніпродовжуєтьсящепленнявід COVID-19 американською вакциною Moderna, 2 млн доз якої ми отрималивід уряду США в межах глобальноїініціативи COVAX.

Moderna — цемРНК-вакцина, яка діє за тим самим принципом, що й вакцина ComirnatyвідPfizer-BioNTech. Вона такожмістить молекулу мРНК, яка є своєрідноюінструкцією до створенняшипоподібногобілкакоронавірусу. Потрапляючи в клітинилюдини, вона вчитьїхробитикопіїцьогобілка. Імунна система розпізнає, щобілок не належитьлюдині та виробляєантитіла до нього. Так організмвчиться, як захиститися в разізустрічізісправжнімвірусом.

Вакцина Modernaсхвалена до екстреногозастосуванняВсесвітньоюорганізацієюохорониздоров’я, Європейським агентством з лікарськихзасобів, Федеральною агенцією з контролю та профілактикизахворювань США, такожвикористовується в Канаді, Ізраїлі, Японії та іншихкраїнах.

Станом на 27 липня 2021 року у світізробили 138 млн щепленьцією вакциною.

Під час клінічнихвипробуваньефективністьвакцинибула 94,1%.

За попереднімиданимиканадськогодослідження, яке тривало з грудня 2020 до травня 2021 року, вакцина Moderna показала ефективність 96% у запобіганнігоспіталізації та смертівідштаму «Дельта» післяоднієїдози.

Цією вакциною щеплюютьорганізованіколективи та професійнігрупи, вона доступна в центрах масовоївакцинації.

Адреси та контактинайближчихпунктівщеплень і центрівмасовоївакцинаціїшукайте на https://list.covid19.gov.ua

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора