Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

Вакцину Comirnaty від Pfizer-BioNTech тепер використовуватимуть для проведень щеплень у центрах масової вакцинації.

Дата: 16.07.2021 08:14
Кількість переглядів: 541

Вона буде доступна всім охочим із пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями.

Україна очікує отримати близько 1 млн доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech від COVID-19 до кінця липня, тому МОЗ вирішило зробити цю вакцину доступною для широкого загалу.

Водночас в Україні щодня працює до 2 тис. пунктів щеплень, де використовують вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech, яку постачають в однодозних флаконах і яка не вимагає наднизьких температур зберігання, що робить її зручною для використання в таких пунктах. Перелік пунктів щеплень і центрів масової вакцинації є на https://vaccination.covid19.gov.ua/

 «Усі вакцини, які використовує Україна, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я, є безпечними та захищають від важкого перебігу, ускладнень та смерті від COVID-19. За даними останніх досліджень, вакцина CoronaVac від Sinovac Biotech продемонструвала ефективність у 83,5 % у запобіганні симптоматичних захворювань на COVID-19 та 100 %-ефективність у попередженні госпіталізації та смерті. Тож не зволікайте, допоможіть своїм літнім родичам та знайомим записатися до зручних для них пунктів щеплень та за можливості робіть щеплення самі, поки до нас не дісталася хвиля захворювань на новий небезпечніший штам коронавірусу «Дельта», — говорить заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Станом на 12 липня країна вже отримала понад 5,6 млн доз різних вакцин, зокрема 2,4 млн доз CoronaVac/Sinovac, майже 1,7 млн доз Comirnaty/Pfizer, та майже 1,6 млн доз AstraZeneca різних виробників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора