Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

Представництво Фонду ООН у галузі народо населення (UNFPA) в Україні запрошує міста розпочати вимірювати рівень благополуччя молоді

Дата: 21.05.2021 13:23
Кількість переглядів: 939

Фото без описуПредставництво Фонду ООН у галузі народо населення (UNFPA) в Україні запрошує міста розпочати вимірювати рівень благополуччя молоді

 

Індекс благополуччя молоді (ІБМ) – зручний онлайн інструмент, розроблений #UNFPAUkraine для муніципалітетів, який дає можливість швидко та зручно досліджувати стан молоді у місті та на базі цих даних вдосконалювати молодіжну політику та проєкти з розвитку молоді. Вінспрямований на заохоченнямолодих людей ставатибільшактивними та залученими до прийняттярішень на місцевомурівні.

Ініціативареалізується в Україні з 2019 року і вже 11 міствираховують ІБМ: Кременчук, Львів, Миколаїв, Маріуполь, Мелітополь, Херсон, Дніпро, Тернопіль, Луцьк, Одеса та Київ. 

Для визначення ІБМ на муніципальномурівні, авториметодологіївиходили з аналізусвітовогодосвідувизначеннянайважливішихаспектівжиття та благополуччямолоді, напряміврозвиткумолоді, методик благополуччямолоді, а такожвласноїоцінкинаявнихданих за різними аспектами на муніципальномурівні. У результатіцієїроботи, авторивизначили 49 первиннихіндикаторів, якізгруповані по 7 важливихблоках:

  • Освіта;
  • Здоров’я;
  • Економічніможливості;
  • Участь у політичномужитті;
  • Участь у громадськомужитті;
  • Інформаційні та комунікаційнітехнології
  • Безпека та захищеність.

Для кого потрібенІндекс?

Для місцевоївлади. Індекс - цепростийінструмент для моніторингу і оцінкиблагополуччямолодісаме у вашомумісті. НаразіІндексвжепрацює у Кременчуці, Львові, Миколаєві, Маріуполі, Мелітополі, Херсоні, Дніпрі, Тернополі, Луцьку, Одесі й Києві.

Для молоді. Цезручнаможливість для залучення до діалогуізвладою, наданнязворотногозв'язку  та участі в прийняттірішень на рівнісвогоміста.

Для ЗМІ та громадськихорганізацій у містах. ДаніІндексудаютьоцінкууспішностімолодіжноїполітикиміста. 

Для місцевогобізнесу. Платформа, на якіймолоді люди проходятьопитування по Індексу, маєможливістьрозміщенняпромокодіввідмісцевихкомпаній. Тобто за проходженняопитуваннякоженучасник та кожнаучасницяотримуютьзнижки на товаричипослуги у своємумісті. Ставши партнером Індексублагополуччямолоді у містімісцевакомпаніямаєможливістьнадаватизнижки на своїпослугичитовари, а натомістьотриматипотенційнихпокупців. 

Компанія “Цитрус” приєдналася до ініціативи у 2021, ставши національним партнером проєкту ІБМ, для підтримкимолодих людей у всіхмістахУкраїни. Цитрус надаватимезнижки на товари, щопродаються через онлайн та оффлайнмагазини, молодим людям, якіповністюпройшлиопитування в різнихмістахУкраїни.

Якщовихочетебрати участь у проєкті«Індексблагополуччямолоді» та вимірювати стан молоді у вашомумісті, пропонуємо вам:

- заповнити аплікаційну форму та надіслати разом з офіційним листом відміської ради щодоучастімістаупроєкті на електронну адресу dkulyk@unfpa.org до 4 червня 2021 року;

- визначити координатора ІБМ відповідальним за подальшідії та співпрацю з UNFPA для налагодженняподальшоїкомунікації.

Контактна особа з питаньреалізаціїпроєктувід UNFPA – Кулик Дмитро, Координатор ІБМ dkulyk@unfpa.org, +38 050 459 20 55


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь