Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

У РОМОДАНІВСЬКІЙ ОТГ ПРОЙШЛА ПЕРША СЕСІЯ

Дата: 11.01.2020 15:00
Кількість переглядів: 726

Фото без опису10 сiчня у примiщеннi Ромоданiвського будинку культури відбулася перша, установча сесія Ромоданівської ОТГ. Пленарне засідання сесії розпочалося з виконання державного гімну.

Насправді це для громади історичне зібрання, святкова нотка завдала урочистий тон чи не всьому засіданню. Голова виборчої комісії Ольга Шматко урочисто оголосила присутнім результати виборів голови та депутатів. Кількість обраних депутатів залежить від кількості населення, яке входить до громади, у Ромоданівській їх – 22, згідно з реєстрацією на сесію депутати прибули у повному складі. Пicля оголошення рiшення ТВК, новообраному головi та депутатам було вручено посвiдчення та депутатськi значки. Майже 83% виборців виявили довіру Олександрові Верещаці, з його вуст прозвучали щирі слова подяки, привітання новообраних депутатів, заклик їх до єднання задля спільної роботи на користь громади, присяга на вірність громаді та народу України.

Депутатський корпус розпочав діяльність з вирішення найважливіших питань – кадрів та розподілу повноважень. На сесiю було винесено 25 питань, що важливо – жодного разу не виникло ніякого непорозуміння, всі питання були настільки чітко підготовлені і вивчені депутатами, що сесія відбувалась врівноважено, виважено й спокійно, хоча, вочевидь, і голова, і депутати таки добряче хвилювались – адже відповідальність свою кожен визнавав у повній мірі. Обрали лічильну комісію у складі п’яти осіб, таємним голосуванням обрали секретаря. Згідно із законом, кандидатуру запропонував лідер громади. Голосували бюлетенями, які показали, що депутати одноголосно висловили довіру секретарю із 35-річним стажем Раїсі Носенко. Затвердили на посаді заступника очільника ОТГ. Ним став Олег Хижа – дипломований юрист із солідним стажем юридичної практики в органах місцевого самоврядування, виконавчої влади.

Для вдалого визначення із кадровим персоналом, потенційних проектів, проведення інвентаризації майна та наявних ресурсів, формування дієздатної команди, прорахунку джерел доходів та видатків цінні юридичні знання. Отож, депутати поставили кандидату ряд уточнюючих питань, отримавши вичерпні відповіді, виявили довіру, вислухали урочисту присягу. Наступним кроком у роботі першої сесії стало затвердження постійних комісій та Положення про них. Враховуючи заяви депутатів про згоду на участь у роботі постійних комісій, сесія проголосувала за їхній персональний склад. Право на функціонування отримали: постійна комісія з питань планування фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку сіл громади (голова комісії – Любов Домніна); постійна комісія з питань агропромислового комплексу, земельних ресурсів, житлово-комунального господарства, будівництва, охорони навколишнього природного середовища та благоустрою населених пунктів (голова комісії – Тетяна Букало); постійна комісія з питань освіти, культури, молоді та спорту, соціального захисту, охорони здоров’я, споживчого ринку, сфери послуг та захисту прав споживачів (голова комісії – Надія Горяйнова); постійна комісія з питань регламенту, запобігання корупції, депутатської етики, забезпечення діяльності депутатів, питань прав людини, законності правопорядку, гласності та взаємодії з громадськими формуваннями (голова комісії – Ольга Іванченко).

Солідну порцію уваги приділили затвердженню виконавчого комітету селищної ради та затвердженню Положення про його діяльність. Утворили робочу групу із розробки Статуту Ромоданівської ОТГ. Прийняли рішення про реорганізацію Новооріхівської сільської ради шляхом приєднання до Ромоданівської ОТГ, про тимчасове виконання обов’язків старости. Згідно з чинним законодавством України, всі колишні сільські голови на місцях затверджені на посаді в.о. старости та виконуватимуть свої повноваження, допоки не відбудуться чергові чи позачергові вибори. Злагоджено затвердили Положення про старосту сіл Новооріхівка, Ромодан та Величківка, обговорили умови праці тимчасово виконуючого обов’язки старости Станіслава Ігнатенка – керівника, який користується авторитетом та повагою серед населення. З усвідомленням відповідальності затвердили Кодекс етики депутата Ромоданівської ОТГ, обговорили, а потім підтримали волевиявленням структуру та загальну чисельність апарату Ромоданівської селищної ради та її виконавчого комітету. Скрупульозно поставилися до питань про умови оплати праці голови ОТГ, секретаря, заступника та в.о. старости. Серед прийнятих рішень – про утворення юридичної особи – виконавчого комітету Ромоданівської селищної ради, а також про виготовлення печаток селищної ради та виконавчого комітету.

Голова Миргородської районної ради Леонід Яринич взяв участь у пленарному засіданні в якості запрошеного гостя. Після завершення голосування йому було надано слово для виступу. Леонід Миколайович привітав представників громади з новим офіційним статусом, новообраних депутатів селищної ради з початком роботи та проведенням першої сесії, наголосивши на відповідальності кожного з новообраних депутатів за якість життя об`єднаної громади, адресував щирі привітання Олександрові Верещаці, наголосивши на тому, що перемога останнього на виборах є свідченням високого рівня довіри людей до нього, запевнив, що районна рада готова до максимальної співпраці, бажав мудрих та виважених рішень на благо громади, констатував, що Ромоданівська ОТГ як одна з найперспективніших новостворених громад взяла високий старт, є щирі сподівання, що стане зразковою й успішною.

Плідної та конструктивної роботи новообраному голові Ромоданівської ОТГ та її депутатському корпусу побажала і помічник народного депутата України Олега Кулініча Вікторія Ємець: «Метою створення громади є покращення добробуту населення та вирішення питань щодо покращення благоустрою території, створення сприятливих умов для місцевого бізнесу. Підіймайте рівень розвитку громади, розвивайте далі свої населені пункти, дбайте про своїх земляків, а ми з радістю вас будемо підтримувати».

Об’єднання громад – справа нова. Тому перше пленарне засідання першої сесії видалось здебільшого організаційним та інформативним. Однак найголовніше, що на ньому було досягнуто – це бажання депутатів працювати разом, в одній упряжці, на благо громади. Було видно, що депутати чудово розуміли, яка велика і важка робота чекає кожного з них попереду. Але жоден не висловив щодо цього ніяких побоювань чи сумнівів.

Олександр Верещака резюмував: «Основна мета зараз – це розвиток самодостатньої, дієвої громади, позитив від створення якої відчує кожний житель. Протягом останніх років Ромодан розвивався досить динамічно. Наше завдання – зробити акцент на розвиток інфраструктури усіх інших сільських населених пунктів, які приєднались до селища. Сьогодні відбулася дійсно історична подія, тому хвилювався, мов на іспиті, але після пленарного засідання зітхнув з полегшенням: команда підібралась дієва, рішуча, відповідальна, з такою не страшно рушати вперед навіть на новому шляху».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора