Новини
25 Квітня, 2023 р., 08:50
Пастила, фруктові чіпси, сухофрукти – всі ці натуральні продукти все більше набирають популярність серед споживачів. Їсти їх не тільки смачно, а й корисно. Це пояснюється тим, що у висушених плодах зберігаються всі поживні властивості та речовини первинної сировини. Саме тому сушені фрукти та ягоди у більшості людей асоціюються із здоровою їжею та є незмінним ласощами, які із задоволенням вживають і діти, і дорослі.
24 Квітня, 2023 р., 08:17
Сучасне життя створює все більше загроз для здоров'я рослин!
19 Квітня, 2023 р., 15:47
По результату проведеного 17 ківтня 2023 року конкурс з відбору суб’єктів оціночної діяльності по наданню послуг з експертної грошової оцінки земельної ділянки кадастровий номер: 5322885201:01:002:0333, місце розташування земельної ділянки: Полтавська обл., Миргородський р-н, с. Новооріхівка, вул. Поштова, 10А., переможцем визначено ТОВ «Біном-Груп» (код ЄДРПОУ 38377892), як таке що запропонувало кращу конкурсну пропозицію.
14 Квітня, 2023 р., 08:38
У цей непростий для нашої країни та суспільства час, турбота про громадян є одним із основних пріоритетів держави, тому, Держпродспоживслужба продовжує виконувати одну із своїх основних функцій – контроль за формуванням, встановленням та застосуванням державних регульованих цін на соціально значущі товари.
11 Квітня, 2023 р., 15:51
Гострі кишкові інфекції – це група захворювань, що протікають з ознаками інтоксикації і ураження шлунково-кишкового тракту. Збудниками кишкових інфекцій є окремі групи бактерій (шигели, сальмонели та інші), умовно-патогенні мікроби (стафілококи, протей), віруси (ротавіруси, ентеровіруси і т.д.), гельмінти (лямблії, амеби). Час від зараження людини до перших клінічних проявів захворювання триває від кількох годин до 2—3 діб. Гострі кишкові інфекції виникають внаслідок вживання заражених продуктів або води, які проникають в організм людини через брудні руки, продукти харчування. При цьому наявність збудників та процес їх розмноження в продуктах харчування не впливає на смакові якості продукту. Найчастіше факторами передачі кишкової інфекції стають готові страви, молоко і молочні продукти, кондитерські вироби, які готуються “із запасом”, що призводить до накопичення у продуктах збудників інфекційних захворювань. Джерелом інфекції при всіх цих захворюваннях є хвора людина та носій інфекції. Тварини також часто є переносниками патогенних мікроорганізмів, які викликають інфекційні захворювання та харчові отруєння.
10 Квітня, 2023 р., 11:28
Інтенсив «Експорт для виробників Полтавщини»
07 Квітня, 2023 р., 08:26
З метою охорони здоров’я тварин і людей та забезпечення виробництва якісної та безпечної продукції спеціалістами Миргородської районної дільничної лікарні ветеринарної медицини Полтавської обласної державної лікарні ветеринарної медицини та її територіальними підрозділами з 10 квітня 2023 року проводиться весняна диспансеризація великої рогатої худоби та дрібної рогатої худоби, що утримуються в особистих підсобних господарствах населення.
07 Квітня, 2023 р., 08:25
З 1 квітня в області діє нерестова заборона на вилов риби!