Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

Яким чином можна скасувати кваліфіковані сертифікати відкритого ключа?

Дата: 19.07.2024 08:20
Кількість переглядів: 61

Запитували? Відповідаємо!

Фото без опису

Головне управління ДПС у Полтавській області  повідомляє, що скасувати кваліфіковані сертифікати можна  двома способами:

за електронним запитом;

за заявою у письмовій формі.

Скасування кваліфікованого сертифікату за електронним запитом не потребує оформлення паперових документів та відвідування відокремленого пункту реєстрації Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державної податкової служби України (далі  Надавач).

Для скасування кваліфікованого сертифіката за електронним запитом  необхідно мати особистий ключ і пам’ятати пароль особистого ключа.

Зазначена процедура здійснюється цілодобово за допомогою кваліфікованого засобу електронного підпису чи печатки «ІІТ Користувач ЦСК-1» та особистого ключа користувача.

Процедуру cкасування власного кваліфікованого сертифіката за електронним запитом наведено в пп. 5.11. п.5 Настанови користувача «ІІТ Користувач ЦСК-1» та                                         у «Відеоінструкції по скасуванню кваліфікованих сертифікатів за електронним запитом», які розміщені на офіційному інформаційному ресурсі Надавача за посиланням https://ca.tax.gov.ua.

Інформування користувача про скасування здійснюються в режимі реального часу.

Скасування кваліфікованого сертифікату за заявою у письмовій формі здійснюється протягом робочого дня при поданні заяви про зміну статусу сертифікатів для  скасування кваліфікованого сертифіката. Письмова заява подається до Надавача за встановленою формою. Заяву про зміну статусу сертифікату, а також зразок її заповнення  можна переглянути та завантажити з офіційного ресурсу Надавача за вищевказаним посиланням                 (в меню «Скасування, блокування, поновлення»)

Обробка такої заяви та інформування клієнта здійснюється протягом двох годин                   з моменту отримання заяви.

У разі виникнення запитань, надсилайте їх на електронну поштову скриньку                   inform@tax.gov.ua, телефонуйте за номером (044) 284-00-10 або звертайтеся до пунктів обслуговування на території Полтавської області за адресами: м. Полтава, вул. Європейська, буд. 155, зал № 1, каб. 1; м. Кременчук, вул. Троїцька, буд. 76, каб. 102.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь