Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

До уваги

Дата: 18.04.2024 14:15
Кількість переглядів: 98

Фото без описуМиргородське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області повідомляє, що на виконання рішень Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України за № 1 від 13.03.2024 та Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Полтавській військовій адміністрації за №2 від 29.03.2024, листа Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 16.04.2024 за № 11.3.2-3/7767 та Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних та паразитарних хвороб тварин у Полтавській області на 2024 рік, у травні місяці 2024 року на території Полтавщини планується проведення весняної кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин, шляхом ручного розкладання принад з вакциною на території мисливських угідь всіх форм власності, з урахуванням вимог Закону України від 24.02.2022 № 2102-ІХ Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні».

Сказ особливо небезпечне вірусне захворювання всіх теплокровних тварин і людини, яке характеризується ураженням центральної нервової системи. Самим дієвим інструментом боротьби із сказом є вакцинування.

Основним джерелом сказу у домашніх тварин є лисиця звичайна або червона, яка є джерелом збудника інфекції та забезпечує постійну циркуляцію вірусу в природі. Синамтропізація лисиць, неконтрольоване їх розмноження гарантує постійні контакти з безпритульними собаками і котами та поширення сказу в населених пунктах.

Фото без описуДосвід боротьби зі сказом в дикій фауні показуєлише пероральна вакцинація гарантує створення імунного фону в диких м’ясоїдних тварин.

Для імунізації диких м'ясоїдних тварин використовується пероральна вакцинація, яка здійснюється шляхом розкладання принад з вакциною поза територіями населених пунктів.

Приманка з вакциною безпечна для тварин і людей, має вигляд невеликих брикетів розміром з сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна. У середині желеподібна капсула з вакциною проти сказу.

Вакцина створює специфічний імунітет при пероральному застосуванні, не викликає захворювання у молодих тварин, безпечна для інших тварин та людини, природного середовища, стабільна в польових умовах.

Прохання до мешканців Миргородського району із порозумінням віднестись до заходів з вакцинації диких м’ясоїдних тварин, при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, а залишати привабливими для тварин. Заздалегідь дякуємо за розуміння!

Також нагадуємо про необхідність проведення вакцинації проти сказу всім домашнім улюбленцям, починаючи з 3-місячного віку щорічно. Для здійснення щеплення необхідно лише звернутися до лікарень ветеринарної медицини Держпродспоживслужби вашого регіону.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь