Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

Шановні мешканці громади ! 

Дата: 19.10.2023 13:05
Кількість переглядів: 200

#

Події останніх років, пов’язані з Революцією гідності, збройною агресією Російської Федерації на Сході України та анексією Криму, зумовлюють необхідність пошуку шляхів подолання такої кризи. Перехідне правосуддя належить до одного із таких заходів і розглядається вже на офіційному рівні. Зокрема, 11 січня 2021 року Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України оприлюднило проєкт закону «Про державну політику перехідного періоду». Цей документ знайшов відгук серед фахівців, і коаліція громадських правозахисних та благодійних організацій, до якої належить благодійна організація «Благодійний Фонд «Право на Захист».

В Науково-дослідному інституті вивчення проблем злочинності імені академіка В.В. Сташиса за підтримки Національного фонду досліджень України проводиться наукове дослідження «Захист прав людини в концепції перехідного правосуддя: українська модель».

Обрана проблематика є надважливою для України, адже перехідне правосуддя має на меті сприяти найліпшому відновленню справедливості, укріпленні миру, цінностей демократії.

Перехідне правосуддя доступною мовою – це про справедливість відносно жертв збройного конфлікту. Справедливість – це чеснота, що встановлює раціональний порядок, де кожний індивідуум та/або орган виконує свою належну та відведену роль, і не заважає один одному.

Справедливість в контексті перехідного правосуддя – це про відновлення. Процес визнання, судове переслідування, компенсації та прощення минулих злочинів в період відновлення після конфлікту зазвичай називають «перехідним правосуддям». Перехідне правосуддя вже було неодноразово апробоване в інших постконфліктних країнах.

Для повного і всебічного дослідження проблеми захисту прав людини в концепції перехідного правосуддя пропонуємо пройти анонімне анкетування за посиланнями.

 

  1. Посилання на анкету опитування громадян у Google формі: https://forms.gle/vBo4AcfJjhv146Ut9

  2. QR-код анкети опитування громадян для мобільного пристрою:

 

 

  1. Посилання на анкету для опитування внутрішньо переміщених осіб: https://forms.gle/raoNPSP1wh3Jt6sN9

  2. QR-код анкети опитування внутрішньо переміщених осіб для мобільного пристрою:

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь