Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

СТАНЬ ПЕРШИМ, ХТО ЗВІЛЬНИТЬ УКРАЇНУ!

Дата: 31.03.2023 09:48
Кількість переглядів: 112

СТАНЬ ПЕРШИМ, ХТО ЗВІЛЬНИТЬ УКРАЇНУ!

На Миргородщині триває набір до «Гвардії наступу».
Днями журналісти нашого видання мали змогу поспілкуватися із начальником Миргородської районної військової адміністрації ВІТАЛІЄМ ДЯКІВНИЧЕМ щодо проходження національної кампанії.

Віталію Анатолійовичу, поясніть для широкого загалу, що таке «Гвардія наступу».
На початку лютого Міністерство внутрішніх справ України оголосило про формування добровольчих батальйонів «Гвардії наступу». Кампанія спрямована винятково на найм вмотивованих людей, які добровільно записуються до тих бригад, що найкраще імпонують їм за ідеологією та цінностями. До складу цих формувань входять військові, які брали участь в бойових діях, зокрема, у деокупації Київщини, Харківщини, Херсонщини. Таких бригад вісім, їх створюють на базі частин, що вже мають бойовий досвід. Зокрема: «Червона калина» - до бригади вже увійшли герої, які брали участь у боях на Донеччині й Луганщині, обороняли Київ; «Лють» - бригада Національної поліції України; «Рубіж» - до лав бригади вже увійшли герої, які відстоювали Гостомельський аеропорт, Рубіжне на Луганщині; «Спартан» - потужна штурмова бригада, обороняла Харків; «Кара-Даг» - «кара за Крим», братиме участь у звільненні АРК;«Буревій» - «бригада утилізації російських військових»;«Азов» - легендарний підрозділ, один із основних осередків оборони Маріуполя»; «Сталевий кордон» - прикордонний підрозділ, девіз якого «Перші на кордоні, перші в наступі!».
Бажаючі стати частиною «Гвардії» обов’язково мають бути досвідченими бійцями чи можуть прийти новобранцем?
По-перше, це доброволець — мотивований майбутній військовий, громадянин України, який хоче боронити свою державу. Але беруть не всіх. З кожним окремо проводять бесіду, після якої — військово-лікарська комісія. Також проходять психолога, перевіряють фізичні та ментальні здібності. Ті, хто йде на службу у «Гвардію наступу» не можуть мати судимостей, тому проводять і спецперевірки. Якщо доброволець обирає розвідку — його випробовують, якщо мінометний підрозділ — він буде вчитися стріляти з міномета.
Де можна оформити анкету бажаючому приєднатися до «Гвардії наступу» ?
У Миргородському районі отримати консультації та записатися до формувань можна в Центрі надання адміністративних послуг Миргородської міської ради за адресою: м. Миргород вул. Гоголя, 171/1 або онлайн (https://storm.mvs.gov.ua/).
Як проходитиме підготовка?
Бійці не будуть відправлені на фронт відразу. Запланована кількамісячна інтенсивна підготовка із наступним бойовим злагодженням нових підрозділів. І лише після цього вони братимуть участь у наступальних операціях задля посилення основних сил нашої країни. До їх підготовки залучатимуть кращих інструкторів з вогневої підготовки, тактичної медицини. Вони будуть добре споряджені та оснащені якісним озброєнням і технікою.
Яка передбачається оплата праці та чи матимуть добровольці пільги?
Усі, хто вступає на службу у ці новостворені бригади, матимуть такі самі пільги і гарантії, як і у ЗСУ. Військові можуть піти на контракт або по мобілізації, це стосується Держприкордонслужби та Нацгвардії. Заробітна плата буде фактично на рівні ЗСУ.
Як ви оцінюєте роботу рекрутингового центру у Миргородському ЦНАПі?
Хочу відзначити відмінну організацію робочих місць для рекрутерів в центрі надання адміністративних послуг Миргородської міської ради. Тут забезпечена діяльність поліцейського, нацгвардійців та прикордонника, які кваліфіковано дають роз’яснення щодо умов та специфіки вступу в ту чи іншу бригаду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора