Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

ЯК ОТРИМАТИ ПОСВІДЧЕННЯ ВОДІЯ В ПЕРІОД ВОЄННОГО СТАНУ

Дата: 15.03.2023 08:48
Кількість переглядів: 103

ЯК ОТРИМАТИ ПОСВІДЧЕННЯ ВОДІЯ В ПЕРІОД ВОЄННОГО СТАНУ

Однією з найпопулярніших послуг сервісних центрів МВС залишається видача посвідчення водія. Торік до алгоритму навчання кандидатів у водії внесли зміни, тож зараз теоретичний та практичний курси навчання розділені.

Спочатку особа вивчає теоретичний курс в автошколі, отримує відповідний сертифікат та складає іспит в сервісному центрі МВС. Якщо іспит складений успішно, кандидат у водії може протягом року пройти практичний курс навчання, після завершення якого має скласти іспит у навчальному закладі.

У разі успішного складення іспиту, особа отримує відповідне посвідчення, що діятиме два роки. За цей час вона може звернутися до будь-якого зручного сервісного центру МВС, скласти практичний іспит та отримати посвідчення водія.

Такий алгоритм має позитивний вплив на безпеку дорожнього руху, адже до керування автомобілем на практичних заняттях допускають осіб, які вже знають правила дорожнього руху.

Крім того, завдяки такій схемі навчання, майбутні водії можуть проходити теоретичний та практичний курси, а також складати іспити в різних сервісних центрах МВС та різних регіонах. Це стало в нагоді багатьом людям, яких війна змусила залишити свої домівки, адже вони змогли закінчити навчання та отримати посвідчення водія.

Щоб допомогти підготуватися до складання іспиту, створено онлайн-тренажер офіційних тестів з Правил дорожнього руху. Він є у вільному доступі на сайті сервісного центру МВС, а також доступний для завантаження на мобільні телефони.

Крім того, на сайті сервісного центру можна переглянути перелік всіх навчальних закладів та інформацію про їхніх спеціалістів і транспортні засоби, а також ознайомитися з мапами маршрутів, на яких приймають практичні іспити. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора