Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

Селищний голова Олександр Верещака та ректорка Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка професорка Марина Гриньова підписали Меморандум про співпрацю

Дата: 23.12.2022 10:39
Кількість переглядів: 185

20 грудня 2022 року стало ще одним значимим днем в житті Ромоданівської територіальної громади. Селищний голова Олександр Верещака та ректорка Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка професорка Марина Гриньова підписали Меморандум про співпрацю між Ромоданівською селищною громадою Миргородського району Полтавської області та Полтавським національним педагогічним університетом імені В.Г.Короленка. Підписання такого важливого документу відкрило широкі можливості для освітян та здобувачів освіти громади в багатьох напрямках співпраці. Зокрема проходження стажування вчителів, профорієнтаційна робота за окремим планом, спільна освітня діяльність та інше.

На зустріч з педагогами та старшокласниками опорних закладів Ромоданівської громади разом з ректором завітали: начальниця відділу професійного розвитку освітян ПНПУ імені В. Г. Короленка професорка Валентина Титаренко, відповідальна секретарка приймальної комісії доцентка Марина Тесленко, проректор із господарської роботи Віктор Дудник.

Вони ознайомили присутніх з новинками організації освітнього процесу ВНЗ, з перевагами навчання саме в їхньому закладі та отримання педагогічної освіти. Наголосили на тому, що педагоги Ромоданівської громади мають можливість здобути освітній ступінь «магістр» в ПНПУ ім. В.Г.Короленка. Проінформували, що на базі університету є підготовчі курси до ЗНО/НМТ та/або ЄВІ, та/або ЄВФВ. І ще багато корисної для присутніх інформації отримали в цей день слухачі від гостей.

Візит делегації ПНПУ ім. В.Г.Короленка не обмежився лише зустріччю з учасниками освітнього процесу. Гості з цікавістю оглянули самі освітні заклади. В опорному закладі «Ромоданівський ліцей» поклали квіти до меморіальної дошки свого колеги бувшого доктора фізико-математичних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки, академіка Академії наук вищої школи, випускника Ромоданівської середньої школи Олександра Руденка; були приємно вражені новозбудованим спортивним залом із сучасним обладнанням. В опорному закладі «Новооріхівський ліцей імені О.Г.Лелеченка» вшанували пам’ять Героя України посмертно, ліквідатора аварії на ЧАЕС, випускника Новооріхівської середньої школи Лелеченка О.Г.; відвідали музей ліцею; оглянули харчоблок, де проведений ремонт, що максимально наближений до вимог НАССР.

Результатом цього візиту та підписання меморандуму є впевненість в майбутньому абітурієнтів, які хочуть обрати собі вчительську долю. Ромоданівська селищна рада спільно з ПНПУ ім.В.Г.Короленка докладуть всіх зусиль, щоб діти успішно пройшли підготовчі курси, склали НМТ, стали студентами омріяного ВНЗ.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора