Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

ФССУ продовжуєфінансуватистраховівиплатипотерпілим на окупованихтериторіях

Дата: 29.06.2022 08:57
Кількість переглядів: 686

ФССУ продовжуєфінансуватистраховівиплатипотерпілим на окупованихтериторіях

 

Фонд соціальногострахуванняУкраїнипродовжуєфінансуватищомісячністраховівиплати для тисячпотерпілих, якізнаходяться на тимчасовоокупованихтериторіях. На цьомунаголосилипід час робочоїзустрічіпредставниківсоціального партнерства у правлінні Фонду і виконавчоїдирекції ФССУ.

Участь у заході взяли: голова правління Фонду Євген Котик, заступницяголовиправління Наталія Землянська, члени правлінняВолодимир Цветов і Володимир Максимчук, директор виконавчоїдирекції Фонду Тетяна Михайленко та начальник управлінняорганізаційної роботи виконавчоїдирекції Василь Ніконенко.

Робочазустрічвідбулась з метою обговоренняактуальнихпитаньдіяльності Фонду соціальногострахуванняУкраїни в умовахвоєнного стану.

Попри чисельніскладнощі, яківиникливнаслідокповномасштабноговторгнення росії, Фонд у короткітерміниналагодив роботу усіхобласнихуправлінь та адаптувавпроцесипідумовивоєнного стану. Це дозволило не призупинятивиплатиматеріальногозабезпечення і страхових виплат.

Однакнайбільшскладнимзалишаєтьсяпитанняпроведенняфінансування на тимчасовоокупованихтериторіях – технічніперепони, потреба верифікації та часта неможливістьроботодавцівздійснитивиплатуотриманихвід Фонду коштівпрацівникам не дозволяютьпроводитифінансуваннятериторій штатно.

Фахівці Фонду соціальногострахуванняУкраїни не припиняють роботу з налагодження виплат. Попри чисельніскладнощі, потерпілі на виробництві та їхсім’ї, якізалишились на окупованихтериторіях, у повномуобсязіотримуютьщомісячністраховівиплативід Фонду на банківськікартки. Зокрема, упродовжцьоготижня для понад 2 тисячпотерпілихХерсонщини ФССУ перерахував 14 мільйонівгривеньстрахових виплат.

На жаль, наразінепрофінансованимизалишаютьсядопомоги за листками непрацездатностіокремихзастрахованихосіб, чиїроботодавцізалишились на окупованихтериторіях, не виходять на зв’язок, не маютьможливостігарантувативиплатуотриманихвід Фонду коштівпрацівникам.

Для таких працівників Фондом булоадаптовано порядок нарахуваннядопомог без залученняроботодавця – у зв’язкуіз потребою верифікації, для отриманнядопомогинапрямупрацівникимаютьевакуюватись на підконтрольнутериторіюУкраїни та звернутись у будь-яке зручне відділення ФССУ.

Такожучасникинаради обговорили фінансовий стан Фонду та затримку у фінансуванніматеріальногозабезпечення, викликануперевищенням потреби у видатках над доходами. Так, за підсумкамисічня–травня ФССУ недоотримав 2 млрд гривеньдохідноїчастини. Водночас, усідопомогипродовжуютьфінансуватись Фондом у повномуобсязі.

Наразі шляхи пришвидшенняфінансуваннялікарняних і декретнихдопомог є одним ізголовнихпріоритетів роботи правління Фонду та виконавчоїдирекції.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора