Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

Механізм отримання допомоги від Фонду за е – лікарняними.

Дата: 17.02.2022 08:36
Кількість переглядів: 357

Понад 3 мільйониукраїнцівбули на оплачуваному Фондом соціальногострахуванняУкраїнилікарняномуупродовжминулого року. ФССУ профінансував для них більше 5 мільйонівлистківнепрацездатності, якіїхроботодавціопрацювали, розрахували та подали до Фонду на оплату.

Як отриматидопомогувід Фонду за електроннимлікарняним?

? Фінансуваннядопомоги по тимчасовійнепрацездатностіздійснюється на підставі заяви-розрахунку, яку роботодавецьоформляє та подає до Фонду за відповіднимелектроннимлікарняним. Тому саме дата отримання Фондом заяви відроботодавця, а не дата створення е-лікарняногопершочергововпливає на час отриманнядопомоги.

? Тожпісля того, як лікар створить вам медичнийвисновок про тимчасовунепрацездатність (про ценадійдеповідомленнявід E-health), і за ним автоматично сформується е-лікарняний, потрібноповідомити про цероботодавця будь-якимзручнимобом способом – наприклад, телефоном.

? Свідченням того, щоелектроннийлікарнянийуспішносформувався, є йогонаявність в особистомукабінетізастрахованої особи на вебпорталі Пенсійного фонду. За потреби працівникможевпевнитись у наявності е-лікарняного, авторизувавшись на вебпорталі за допомогоюелектронногопідписуабо BankId.

? Також про створення е-лікарняногоповідомитьПенсійний фонд за допомогою SMS – у повідомленні буде вказано номер е-лікарняного і періодйогодії. Однактаке SMS надійде, лишеякщо застрахована особа попередньозареєструвалась на порталі та у налаштуванняхнадалазгоду на дистанційнеінформування.

? Роботодавець (а такожусіроботодавці за сумісництвом) будутьбачити ваш е-лікарняний в своїхкабінетахстрахувальників з дня йоговідкриття, але почнутьпризначеннядопомогитількипіслязавершеннявизначеного у ньомуперіодунепрацездатності і сплину строку, у якийлікаріможуть внести зміни.

? Коли е-лікарнянийзмінитьсвій статус на «готово до сплати», роботодавецьрозпочне процедуру призначення за ним допомоги – спочаткуелектронний документ передадуть на розглядКомісії (уповноваженого) ізсоціальногострахуванняпідприємства для прийняттярішеннящодонаданняматеріальногозабезпечення. Строк розглядудокументів і прийняття такого рішення – 10 календарнихднів з дативидачі е-лікарняного (датою видачівважаєтьсявосьмий день післядатизакриття е-лікарняного, а для лікарняних по вагітності та пологах – восьмий день з дативідкриття).

? Далібухгалтеріярозрахує суму матеріальногозабезпечення, сформує за е-лікарнянимзаяву-розрахунок і передасть її до ФССУ на оплату. На цейетапвідведено не більшніж 5 робочихднів. Ми радимоподавати заяви-розрахунки в електронномувигляді за допомогоюспеціалізованогопрограмногозабезпечення (звернітьувагу, заяву-розрахунок не можна подати через відповіднийінтерфейс на вебпорталі Пенсійного фонду, наразівін не маєфункціональноїреалізації).

? Пам’ятаємо, щосаме дата отримання Фондом заяви-розрахункувплине на час фінансуваннядопомоги. Тожпрацівникамварто не втрачатизв’язокзісвоїмроботодавцем і цікавитись станом подання заяви.

? Після того, як заяву подано, слідкувати за оплатою лікарнянихможна онлайн у телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund.

? Абиорієнтуватись у щоденнійзвітності Фонду потрібно знати точну дату, коли заяву-розрахунок за вашим лікарнянимбулоприйнято на фінансування. Їїможнауточнитибезпосередньо в роботодавця, або у відділенні Фонду, де йогозареєстровано. Контакти у розрізірегіонів (необхідноназватисвійідентифікаційний код).

? Інформаціящодо стану фінансуванняоновлюється в телеграм-каналі за тегом #фінансування_оперативно. Післяздійсненняфінансуваннязнадобитьсядекількабанківськихднів, доки коштинадійдуть на рахунокроботодавця – цяінформаціявідобразиться за тегом #фінансування_страхувальників у розрізірегіонів.

? Роботодавецьвиплатитьдопомогузастрахованійособі у найближчийпісля дня призначеннядопомоги строк, установлений для виплатизаробітної плати, абоодразупіслянадходженнякоштіввід Фонду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь