Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

Що змінилось і як тепер дотримуватись режиму самоізоляції після перетину кордону

Дата: 22.10.2021 09:15
Кількість переглядів: 364

Як і раніше при перетині державного кордону невакциновані громадяни мають встановити застосунок «Вдома». При цьому сама цифрова послуга частково змінює своє призначення – додаток більше не відстежуватиме геолокацію, а через 72 години буде деактивований.

Українці, які повертаються з-за кордону та іноземці, які прибувають до України, і не мають свідоцтва чи сертифікату про вакцинацію, зобов’язані показати працівнику прикордонної служби активований додаток «Вдома». Інакше – громадян України відправлятимуть на 14-денну обсервацію, а іноземцям відмовлятимуть у в’їзді на територію України.

Після реєстрації впродовж 72 годин в додаток має підтягнутися результат ПЛР або тесту на антиген, який визробили в одній з верифікованих МОЗ лабораторіях України по приїзду. Якщо будь-який із тестів покаже негативний результат, застосунок «Вдома» можнавидаляти. У випадку ж позитивного результату вартоподзвонитисвоємусімейномулікарю.

Якщо з будь-яких причин ви не здали тест післяперетину кордону, через 72 годинидодатокдеактивується. Ранішепростежитичизнаходитьсялюдина на самоізоляціїможна було з допомогоюзастосунку. Теперпісляйогодеактиваціїінформаціяавтоматизованопередається до правоохороннихорганів. Вони надаліпроводитимутьвибірковуперевірку того чилюдинаперебуває в місцісамоізоляції.

Змінинабираютьчинності з моменту офіційноїФото без описупублікації Постанови.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь