Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

Віктор Лисак ознайомився із заходами протидії коронавірусу в Нідерландах

Дата: 16.12.2021 12:35
Кількість переглядів: 344

Фото без описуДиректор Департаменту охорони здоров’я  Полтавської облдержадміністрації Віктор Лисак у складі делегації Міністерства охорони здоров'я України відвідав Нідерланди. У ході триденного візиту був підписаний меморандум із МОЗ України та компанією Philips про співпрацю та взаємність у підвищенні якості вітчизняних медичних послуг.

Українська делегація відвідала університетську клініку Erasmus MC в Роттердамі та зустрілася з представниками провідних нідерландських компаній, які працюють у сфері охорони здоров'я. Сторони обговорили можливість залучення інноваційних технологій до модернізації українських медичних закладів, а також впровадження нових ініціатив в секторі охорони здоров'я.

Та найбільше українців вразили заходи протидії COVID-19 в Нідерландах.

«Там досить жорсткі коронавірусні обмеження. Діє карантин, зокрема, супермаркети працюють до 20:00, а торгові центри, ресторани, кінотеатри, спортзали мають зачинятися о 17:00, – розповів Віктор Лисак. – В Нідердандах дуже чітко дотримуються правил: обов’язкове носіння масок, дистанція, обробка рук. Якщо в класі хворіє два учні (навіть грипом), увесь клас йде на карантин».

За дотриманням обмежень слідкує поліція, і навіть якщо хтось не обробив у супермаркеті руки, його повернуть, щоб обов’язково відвідувач виконав цю процедуру. Власники закладів теж контролюють дотримання норм, бо діє система штрафів.

«За офіційними даними, в Нідерландах повністю вакциновано 83,7% дорослого населення, – розповів Віктор Лисак. – Там увже почали робити щеплення третьою дозою COVID-вакцини. Причому, у людей немає вибору препарату. Яка вакцина є у центрі вакцинації, такою і щеплюють. У населення високий рівень свідомості, вони самі зацікавлені захистити себе від нових штамів вірусу. Українцям цьому ще треба повчитися».

Купити у аптеках ліки без рецепту неможливо, тому рідко хто займається самолікуванням. Також у Нідерландах не можна напряму потрапити на консультацію до вузького спеціаліста без дозволу сімейного лікаря. Ідея у тому, щоб не перенавантажити систему.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь