Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

Зустрічайте черговий номер щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник»

Дата: 06.12.2021 11:05
Кількість переглядів: 256

 Регіональним центром з надання безоплатної вторинної  правової допомоги  у Полтавській області  продовжується випуск  електронної версії  щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник». Черговий  випуск видання розповість читачам про найцікавіші новини із життя системи БПД Полтавщини, ініціативи, новації чинного законодавства, новини від партнерів та найактуальніші юридичні консультації. 

Вже традиційно у Полтаві відбулася Всеукраїнська науково- практична конференція за міжнародною участю. Це шоста конференція у Полтаві, яка дозволяє  поєднати теорію та практику, висвітлити напрацювання, обмінювати досвідом та віднайти шляхи покращення співпраці та доступу до безоплатної правової допомоги. Про найцікавіші моменти заходу читайте у номері газети.

Про новації у законодавстві, що стосуються правил дорожнього руху інформують наші партнери- представники Патрульної поліції Полтавської області.

 Про електронний суд  як сучасну можливість  для учасників судового процесу розповідає заступниця керівника апарату Полтавського районного суду Полтавської області Марина Кожедуб.

          У постійній рубриці «Життя ОТГ»  очільницяОржицької територіальної громади Олена Сидоренко  ділиться напрацюваннями та успіхами громади.

          На Полтавщиністартувавпроєкт «CustodyRecords», який спрямований на підвищення рівня довіри громадян до правоохоронної системи і передбачає цілодобову фіксацію всіх дій щодо затриманої особи чи будь-якого громадянина, який потрапляє до відділку поліції. Про особливості його впровадження  читайте у черговому випуску газети. 

Як здійснюється розвиток правових компетентностей публічних службовців на Полтавщині на прикладі  Полтавського регіонального центру підвищення кваліфікації розповідає очільниця Центру Наталія Осипенко.

          17 листопада своє професійне свято в Україні відзначають  представники  Національної служба посередництва і примирення, яка створена для сприяння врегулюванню колективних трудових спорів (конфліктів). У рубриці «Думка експерта» начальниця відділення Національної служби посередництва і примирення у Полтавській області Оксана Атаманюкрозповідає про правові засади епідемічної безпеки: виклики, перспективи та право на захист трудових і соціально-економічних прав та інтересів найманих працівників.

З постійної рубрики «Сторінка Регіонального представництва  Уповноваженого Верховної ради України з прав людини» дізнавайтеся про діяльність  Уповноваженого Верховної Ради України  з прав людини  в сфері захисту прав людини через Європейський суд з прав людини.

Про  особливості роботи у системі БПД, мотивацію та натхнення у роботі розповідає заступник начальника  Оржицького  бюро правової допомоги Андрій Слинько  у рубриці «Людина права»

З відкриттям ринку землі у власників земельних ділянок окрім можливостей виникають і певні ризики бути ошуканими. Розуміючи питання підвищення рівня правової поінформованості  з земельних питань та донесення до громадян інформації про захист земельних прав, фахівці системи безоплатної правової допомоги Полтавщини, спільно з партнерами, провели низку онлайн заходів, учасниками яких стали аграрії області та представники територіальних громад регіону. Як відбувалися онлайн активності на Полтавщині читайте у черговому випуску газети.

У черговому номері видання вже традиційно можна ознайомитися з найцікавішими роз’яснення правового характеру у постійних рубриках видання: сторінка адвокат консультує, фахівці системи БПД консультують та консультації «WIKILEGALAID».

До уваги читачів «Правового вісника» зразки документів правового та процесуального характеру , приклади успішної практики системи БПД.

З випуском щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник» можна ознайомитися тут.

Приємного читання!

https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vSYC9vpqCCZ1ni1zLYr8po6wSwehhiBgBwcST8TUi1OXa4---r5vzRnpDb1l5L1GGKm7-OAQPI9A3B-/pub?start=true&loop=false&delayms=3000&slide=id.p


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора