Ромоданівська громада

Полтавська область, Миргородський район

Чистиймозок» — дайджест спростуваньмедичнихміфіввід МОЗ спільно з Stopfake №7

Дата: 04.11.2021 11:23
Кількість переглядів: 627

Фото без опису«МІФ №1: Мета вакцинації – викликатиколективний СНІД

У соцмережахпоширюєтьсячерговаконспірологічнатеорія про те, щоістинною метою вакцинації є намірурядів «викликатиколективний СНІД». «Держава знайшлаефективнийспосібпозбутисязайвих людей і різкоскоротитивидаткипенсійного фонду», – заявляютьавториконспірології.

ФАКТ: Вакцинація, зокрема й проти COVID-19, не викликаєСНІДу. В складі вакцин проти коронавірусу не міститьсявірусуімунодефіцитулюдини. ВІЛ поширюється при передачібіологічнихрідин, щомістятьвірусімунодефіциту, відоднієїлюдиниіншій.

Більшеінформації тут: https://bit.ly/3jTDWGY

МІФ №2: Народна медицина здатнавилікуватитуберкульоз

В інформаційномупросторіпоширюютьсярізнітвердження з царини «народноїмедицини». Дезінформаторипереконують, щонародніспособидопоможутьвилікуватитуберкульоз, «подолати» йогосимптоми. До таких методівприписують і воду натщесерце, і мед, і виноград, і калину, і барсучий жир, і горіхи кешью, і навіть личинки восковоїмолі, а такожбагатоіншихпродуктів.

ФАКТ: Туберкульоз – інфекційнезахворювання, щовражаєпереважнолегені. Бактерії, щовикликаютьтуберкульоз, передаютьсявідлюдини до людини за допомогоюкрихітнихкрапель, яківикидаються у повітряпереважно при кашлі та чханні.

Мікобактеріямаєміцну структуру, тому щобїї остаточно зруйнувати, потрібнапостійнадіясильнодіючихантибіотиків. Вплинути на мікобактеріютуберкульозуіншими способами, зокрема, народними, неможливо. Цезахворюваннялікуєтьсялише медикаментозно, а схему препаратів, як і тривалістьлікуваннявизначаєтількилікар.

Більшеінформації тут: https://bit.ly/3GLEatR

МІФ №3: Очільник ВООЗ заявив про нездатність вакцин зупинитипандемію коронавірусу

Низка сайтіврозповсюдили новину з фейковим заголовком про те, щоочільникВсесвітньоїорганізаціїохорониздоров’я (ВООЗ) нібито заявив, щовакцини не здатнізупинитипандемію COVID-19. Однакйого цитата булавирвана з контексту і спотворює те, про щоговорив доктор Гебреєсус на прес-конференції ВООЗ 28 жовтня.

ФАКТ: ??ГенеральнийдиректорВООЗТедросАдханомГебреєсуснеробивподібнихзаяв. Цитата в заголовку подана без контексту.

Більше про цейміф тут: https://bit.ly/3jSgSID

МІФ №4: Вакцинаціяпроти COVID-19 викликаєхворобуПаркінсона

Чималокористувачів у соцмережахпоширюютьчерговудезінформацію, щосередпобічнихефектіввідвакцинаціїпроти коронавірусу дедалічастішевказується хвороба Паркінсона і, відповідно, масовувакцинаціювартопризупинити.

?? ФАКТ: Вакцинипроти COVID-19 не здатнівикликатинейродегенеративнізахворювання, як цестверджує автор цитованоїстатті Джон Барт Классен. У своїх «роботах» вінробитьманіпулятивнібезпідставнівисновки та виступаєпротивакцинаціїзагалом. До того ж, йогороботиопубліковані на сайтах, яківходять до «списку ДжеффріБілла» (список сумнівнихвидавців, які часто за грошіпублікуютьнерецензованістатті).

Більше у спростуванні: https://bit.ly/3EzUbAZ

МІФ №5: В Україніпримусоворобитимутьщепленнявід COVID-19 дітям у дитбудинках

Поширюється ролик про нібитоновий указ, згідно з якимдітей у дитячихбудинкахвід Covid-19 будутьвакцинуватипримусово.

ФАКТ: У коментарі для StopFake в Міністерствіохорониздоров’яУкраїнизапевнили, щоцяінформація не відповідаєдійсності. Робитищепленнявід COVID-19 дітямвікомвід 12 роківможналише за наявностівсіхобов’язковихщеплень, і у пріоритеті – тим, у кого високийризикважкогоперебігу та розвиткуускладненьпісля COVID-19 через супутніхвороби. Такожобов’язковою є згодабатьківчиопікунів.

Більше у спростуванні: ??https://bit.ly/2ZO4AtE

#міф_факт #чистий_мозок


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора